Sant Martí necessita nous pressupostos.

La ciutadania va votar pel canvi. Ara necessitem uns nous pressupostos per donar resposta a les necessitats de la majoria i fer efectives les polítiques de transformació de la nostra ciutat i dels nostres barris.

PAD districteAmb aquests nous pressupostos volem:

  • Garantir els drets socials (s’han incrementat aquestes polítiques en més de 35 milions d’euros): beques menjador; atenció a gent gran i teleassistència; serveis d’atenció domiciliària; etc. També avançar significativament en el dret a l’habitatge (s’han augmentat en més de 35 milions d’euros l’assignació a mesures relacionades): subvencions a lloguers i a l’IBI per evitar desnonaments; la compra d’habitatges a entitats financeres per a lloguer social; desenvolupament i aplicació del dret de tempteig i retracte per incidir en el mercat d’habitatge a àrees prioritàries; increment de les ajudes a la rehabilitació…
  • Incentivar la transformació del model econòmic (s’hi han afegit 9 milions d’euros addicionals), per només esmentar els projectes més significatius: plans d’ocupació; suport a l’empresa i l’economia social i cooperativa o la redefinició del model turístic.
  • Promoure una ciutat de barris habitables i sostenibles; per exemple amb importants millores en il·luminació, neteja, sanejament, recollida de residus, etc. (ben bé 15 milions d’euros més). O la millora del transport públic (amb un increment de més de 20 milions d’euros): contribuint al finançament del transport metropolità i ampliant el servei “de bus de barri” durant els caps de setmana i festius.
  • Transformar profundament la participació ciutadana i la transparència (més de 5 milions d’euros d’increment); i millorar polítiques com cultura o esports, per estendre’n l’accessibilitat al conjunt de la ciutadania (increment de més de 2 milions d’euros).
  • Augmentar el pressupost gestionat directament pels districtes (un 16%); però, a més, aplicar criteris per revertir les desigualtats, augmentant-ne més la dotació a aquells districtes més desfavorits (+19,8% a Horta-Guinardó; +25,7% a Nou Barris; +20,3% a Sant Andreu; +22,3% a Sant Martí; etc.).

A més, totes aquestes mesures s’aconseguirien mantenint uns comptes sanejats (un 15% d’estalvi brut respecte als ingressos corrents); reduint un -28,2% les despeses financeres (pagament d’interessos) i sense augmentar el deute.

Allò que podrem fer amb els nous pressupostos a Sant Martí ho tens recollit aquí.

Si vols fer propostes, no dubtis a utilitzar la plataforma participativa: https://decidim.barcelona/

Si encara vols més informació pots participar a les diferents xerrades informatives:

  • 26 de febrer, 19h Auditori de la biblioteca Can Fabra amb Laia Ortiz
  • 1 de març,19h Cotxeres de Sants amb Jaume Asens
  • 2 de març, 19h Biblioteca Francisco Candel amb Miguel Ortega
  • 3 de març,19h Institut Salvador Seguí. Carrer Santander, 7-9 amb Josep María Montaner
  • 4 de març, 19h Sala d’actes del Centre Cívic Sagrada Família amb Agustí Colom